Wat is Helpling?

Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten. Wij willen de markt voor huishoudelijke diensten digitaliseren en maken het dagelijks leven makkelijker door huishoudens en huishoudelijke hulpen samen te brengen op een online marktplaats. Via ons online platform kun je binnen 60 seconden een huishoudelijke boeken.

Nam de zoektocht naar de perfecte schoonmaakhulp voorheen weken tijd in beslag? Nu niet meer. Met een paar klikken kun je het huishoudelijke werk uitbesteden via de Helpling website of app. Anderzijds is het voor huishoudelijke hulpen dankzij Helpling gemakkelijker dan ooit om nieuwe klanten te bereiken en zelf te bepalen waar, wanneer en voor welk tarief zij willen werken. 

Schoonmaakhulpen die werken via het Helpling platform doen dat als particulier. Ze zijn dan ook niet in dienst bij Helpling en werken rechtstreeks voor hun opdrachtgever(s), de huishoudens. Werken op deze manier wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Dienstverlening aan Huis, een regeling die het mogelijk maakt om een particulier in te huren voor huishoudelijk werk en andere klusjes in en om het huis. 

Hoe werkt het?

In drie simpele stappen je eigen schoonmaakhulp! Helpling zorgt voor de beste online ervaring: een intuïtieve interface, een gemakkelijk boekingsproces en de beste match tussen klant en schoonmaakhulp voor een aantrekkelijke prijs.

1. Je selecteert via de website of app de datum, tijd, locatie en het aantal uur dat je wilt boeken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om verschillende schoonmaakhulpen te selecteren door hun profielen en beoordelingen te vergelijken. Elke schoonmaakhulp bepaalt zijn of haar eigen prijs.

2. Vervolgens wordt jouw boekingsverzoek verstuurd naar de geselecteerde schoonmaakhulpen. De hulp die als eerste het verzoek accepteert, zal bij je komen schoonmaken. 

3. Na afloop van de schoonmaak wordt je gevraagd om jouw schoonmaakhulp te beoordelen op de kwaliteit van de schoonmaak, betrouwbaarheid en communicatie. Het is daarnaast mogelijk een schoonmaakhulp op te slaan als favoriet en de hulp op regelmatige basis te boeken. Het doel van Helpling is om langetermijnrelaties tussen huishouden en schoonmaakhulpen te bewerkstelligen.

4. Je betaalt pas nadat de schoonmaak is afgerond. Jouw schoonmaakhulp zet de betaling in gang door een factuur te versturen. Betalen doe je via de door jou opgegeven online betaalmethode. Alle facturen en boekingen met schoonmaakhulpen kun je terug vinden in je account.