Wat is het verschil met een schoonmaakbedrijf of agentschap?

Helpling is geen schoonmaakbedrijf, maar een platform dat particuliere schoonmaakhulpen verbindt aan huishoudens. Dat betekent dat de hulp direct voor jou als klant werkt, Helpling biedt slechts een marktplaats aan waar meerdere partijen elkaar op een gemakkelijke manier kunnen vinden. Naast de initiële match, zorgt Helpling ook voor een gemakkelijke app, online betaalmethoden, een verzekering, vervangende schoonmaakhulpen en een toegewijde klantenservice. 

Schoonmaakhulpen die werken via het Helpling platform doen dat als particulier. Ze zijn dan ook niet in dienst bij Helpling en werken rechtstreeks voor hun opdrachtgever(s), de huishoudens. Werken op deze manier wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Dienstverlening aan Huis, een regeling die het mogelijk maakt om een particulier in te huren voor huishoudelijk werk en andere klusjes in en om het huis. 
 
De regeling is een uitzonderingsregeling op de verplichte lasten die een werkgever normaal gesproken wel heeft als het gaat om kleinschalige diensten en klusjes van particulieren onderling. De regeling is in het leven geroepen om wit werk te bevorderen en zo zwart werk tegen te gaan. Voor werkgevers scheelt deze regeling een hoop administratieve verplichtingen, en daarnaast hoeft er geen loonbelasting of premie betaald te worden.
 
Meer informatie over de Regeling Dienstverlening aan Huis kun je hier vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis/vraag-en-antwoord/ik-huur-iemand-in-voor-huishoudelijk-werk.-wat-kan-ik-afspreken